درباره ما

معرفی مجتمع تولیدی حافظ وارش (دانش بنیان)

مجموعه حافظ وارش از دی‌ماه سال ۱۳۹۴ فعالیت خود را آغاز کرد. ابتدا در زمینه ارائه خدمات فنی و مهندسی در فرآیند طراحی، امکان‌سنجی و ساخت سازه‌های پالایشگاهی در کشورهای حاشیه خلیج فارس و آفریقا فعالیت داشت. سپس در سال ۱۳۹۷، با شناسایی و بومی‌سازی تعدادی از محصولات با فناوری بالا و بهره‌گیری از دانش فنی آنها، توانست تأییدیه دانش‌بنیان را از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری به دست آورد.

از سال ۱۳۹۸، به دلیل توانایی صادراتی، محصولات دانش‌بنیان کارخانه تولیدی خود را به بهره‌برداری رساند. حافظ وارش، علاوه بر اینکه در رده شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدی صادراتی قرار دارد، از فعالان مجاز اقتصادی گمرک جمهوری اسلامی ایران (AEO) نیز محسوب می‌شود. محصولات این مجموعه به کشورهای حاشیه خلیج فارس، اروپا و آسیای شرقی صادر می‌شوند.

در مسیر توسعه فعالیت‌های تولیدی و افزایش سبد محصول، کارخانه شماره یک مجموعه در شهرک صنعتی نظرآباد به بهره‌برداری رسید. این کارخانه شامل واحدهای تحقیق و توسعه، آزمایشگاه‌های شیمی، پلیمر و میکروبی است. کارخانه شماره دو نیز در شهرک صنعتی مامونیه آماده بهره‌برداری است. همچنین، واحد تحقیقات خوراک دام و طیور در نظرآباد کرج نیز در حال تجهیز برای بهره‌برداری است.

حافظ وارش طی چند سال از تئوری به عمل پیوسته، و این تازه آغاز راه است. البته کارهای دیگری نیز در دستور کار ماست.

چرا حافظ وارش ؟

می‌توانستیم، اما نخواستیم. می‌توانستیم دشواری‌های فرآیند تولید را نادیده بگیریم و به‌جای تأسیس مجموعه‌ای تولیدی، مجموعه‌ای مصرفی راه‌اندازی کنیم، اما نخواستیم؛ چرا که هویت ما بر اساس تولید است، نه مصرف.

رقابت در صنعت شیمیایی در جهان امروز شبیه نبردی بی‌امان در مقیاس مولکول است. غول‌های شیمیایی جهان با تکیه‌بر تکنولوژی نانو، دائماً به‌دنبال خلق ایده‌های نو هستند. می‌توانستیم تماشاچی این نبرد باشیم؛ اما نخواستیم. ما جوانان متخصص و فکردار و خلاق را به عنوان یک مجموعه تولیدی ایرانی دعوت به همکاری کردیم. برنامه‌هایمان بر اساس کلیدواژه فکر برنده طراحی شد. می‌توانستیم از همان ابتدای راه به باخت فکر کنیم؛ اما نخواستیم. نقشه دوم در کار نبود؛ ما فقط به پیروزی فکر می‌کردیم؛ به توسعه، به رشد، به آینده پایدار.

رونق اقتصادی برای ما مهم بود. ایجاد اشتغال، افزایش صادرات و افزایش درآمد ناخالص داخلی، همه در دستور کار ما در حوزه اقتصاد بود.

ارتقای سطح دانش و فناوری نیز برای ما مهم بود. توسعه تحقیقات و نوآوری، پرورش نیروی انسانی متخصص و رقابت در بازارهای جهانی، از اهداف ما در این حوزه بود.

حفظ محیط‌ زیست برای ما اهمیت داشت. کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی و تولید محصولات پایدار، از دغدغه‌های اصلی ما بود.

می‌دانستیم که عرصه کشاورزی بسیار استراتژیک است. نمی‌خواستیم تماشاچی این عرصه باشیم. وارد میدان شدیم تا نقش خود را در توسعه این بخش بازی کنیم.

تولید محصولات شیمیایی و محصولات با فناوری نانو انتخابی نیست؛ بلکه ضرورتی است که باید آن را برجسته کرد.

حالا اینجاییم. ایده‌های ذهنی را به عمل تبدیل کردیم. سال‌هاست که در قالب مجموعه‌ای دانش‌بنیان محصولات شیمیایی و محصولات با فناوری نانو تولید و صادر می‌کنیم. اینجا که هستیم، تنها مقصود ما نیست؛ بلکه ما می‌خواهیم بر اساس آخرین دستاوردهای علمی جهان، به تولید محصولات شیمیایی و محصولات با فناوری نانو ادامه دهیم. بنابراین تحقیق و توسعه مستمر به‌منظور کشف تکنیک‌های جدید و برتر تولید را در مجموعه حافظ وارش ادامه می‌دهیم.

اهداف مجتمع تولیدی حافظ وارش (دانش بنیان)

علاوه بر فعالیت‌های مرکزی مجتمع حافظ وارش، ما به دنبال پیشرفت در زمینه تولید مواد اولیه شیمیایی و نانو بر اساس آخرین دستاوردهای علمی جهان هستیم. بنابراین، تحقیقات و توسعه مداوم به منظور کشف تکنیک‌های جدید و بهتر برای تولید در حافظ وارش ادامه دارد. این اهداف عبارتند از:

اهداف بلند مدت حافظ وارش

این تدابیر ما را در جهت پیشبرد و فرار از وابستگی به فناوری‌های قدیمی و همچنین توسعه بازارهای جدید هدایت می‌کند.

ماموریت مجتمع تولیدی حافظ وارش (دانش بنیان)

ماموریت ما در حافظ وارش بر این است که از طریق ارتقاء فناوری‌های نوین و بهره‌گیری از آخرین دستاوردهای علمی، در زمینه تولید مواد اولیه شیمیایی و نانو، به ارائه محصولاتی با کیفیت بیشتر بپردازیم. ما، همراه با تیمی قوی متشکل از محققان و مهندسان جوان و با تبحر ایرانی، به دنبال توانمندسازی قشر دانش‌بنیان ایران و تولید با کیفیت داخلی هستیم.

پیام مدیر‌عامل

ابتدای مسیر ایستادیم و چشم‌انداز را نگاه کردیم. آسان نمی‌نمود. “کافی بودن”، این اولین گزاره‌ای بود که به ذهنمان خطور کرد. باید باور می‌کردیم که برای شروع کافی هستیم. می‌خواستیم دنبال یک خرگوش بدویم؛ می‌خواستیم متمرکز باشیم، و آن خرگوش برای ما تولید بود؛ تمرکز روی تولید.

“تحت هر شرایطی و به هر قیمتی انجامش می‌دهیم”، این دومین گزاره‌ای بود که ما دائم مرورش می‌کردیم. بین سخت، سخت‌تر، و سخت‌ترین؛ آخری را انتخاب کردیم. سازماندهی مجموعه‌ای که محصولات شیمیایی با فناوری نانو تولید می‌کند، سخت‌ترین کار بود.

جوانانی مستعد، زبده، و همراه را به کار دعوت کردیم. زمان برایمان مقدس شد. می‌دانستیم سرعت پیشرفت علم طوری است که ثانیه‌ها را هم باید قدر دانست. کار شروع شد. خود واقعی‌مان را به میدان آوردیم و اقدامات کوچک با ریتم منظم را در برنامۀ کاری خود تعریف کردیم. زمانِ کاشت و برداشت کوتاه است؛ اما زمانِ داشت است که طولانی است و صبوری می‌خواهد. می‌دانستیم که مسیر رشد و توسعه موشکی نیست، می‌دانستیم که به کندن هواپیما از روی باند می‌ماند، قبل از پرواز باید مسیری را طی کرد.

بعد از چند سال حالا اینجا هستیم. آن سرور گم شدۀ خود را یافته‌ایم. تولید برای ما سرورساز است، تولید هویت است، تولید معناساز است.

جایی که ایستاده‌ایم هدف ما نیست. تلاش‌مان را به لطف خدا گره می‌زنیم و حرکت می‌کنیم و پیش می‌رویم و می‌سازیم.

در پناه ایزد منان

زهرا سلطانی صبح